Προφίλ του Συλλόγου

Έχουμε την τύχη να ασχολούμαστε με ένα αντικείμενο που ασκούσε και συνεχίζει να ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία, είτε πρόκειται για εικαστικό είτε για εμπορικό κόσμημα. Πέντε χιλιάδες χρόνια παράδοσης του ελληνικού κοσμήματος σε αυτόν τον τόπο, αποτελούν γερά θεμέλια και σημαντική κληρονομιά ώστε να αντιληφθούμε την ευθύνη συνέχισης αυτής της παράδοσης.
Μια συνέχεια όμως που θα προϋποθέτει και θα εγγυάται ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ-ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ στηρίζει κάθε δραστηριότητά του.
Ο Σύλλογος δημιουργώντας το νέο σήμα-έμβλημά του παντρεύει τις συγκεκριμένες αρχές με αυτές που πρεσβεύει η απεικόνιση του σήματος Δύναμη – Σοφία – Μαχητικότητα προκειμένου να πιστοποιεί με αυτό τα καταστήματά του, αποδεικνύοντας την συνέπειά του, τόσο προς τα μέλη του όσο και προς τους πελάτες τους.
Ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην ευθύνη και το φιλότιμο του κάθε καταστηματάρχη που έχεισυνυπογράψει μαζί μας τον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου κατοχής σήματος ώστε οι εμπορικές μας συναλλαγές να συνοδεύονται πάντοτε από το τρίπτυχο:

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Ο Σύλλογος με έδρα την Λάρισα ιδρύθηκε το 1966 από την ανάγκη των ανθρώπων του κλάδου μας, τεχνιτών και εμπόρων, για διαφύλαξη, μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
Σκοπός του Συλλόγου μας είναι η καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στον κλάδο των Αργυροχρυσοχόων-Ωρολογοποιών και με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στόχος μας ωστόσο αποτελεί η συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου έτσι ώστε αυτά να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και η προώθηση της συνεργασίας, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και η εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και όλα τα μέλη του Συλλόγου εργαζόμαστε συνειδητά, με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και όρεξη, έτσι δημιουργήσαμε τις βάσεις που θα στηρίξουν κάθε περαιτέρω ενέργειά μας.

Χρ. Γουργιώτης

 Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου

Στις εκλογές που διεξήχθηκαν στις 20/6/2014 το ποσοστό προσέλευσης ανήλθε στο 95%, κάτι το οποίο είναι αξιοσημείωτο στις μέρες μας για συνδικαλιστική, εκλογική αναμέτρηση όταν όλα πλέον έχουν απαξιωθεί.Αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε το έργο της απερχόμενης διοίκησης όπως καταδεικνύεται από το αποτέλεσμα. Παράλληλα όμως δόθηκε και ψήφος εμπιστοσύνης σε νέα πρόσωπα. Το καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο Αργυροχρυσοχόων & Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας συγκροτήθηκε σε σώμα στις 26/6/2014.
Η κατανομή αξιωμάτων έχει ως εξής:

ΑΠΟ 20-6-2014 ΕΩΣ 20-6-2017
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρ. Γουργιώτης (για τέταρτη συνεχόμενη θητεία)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & Υπεύθυνος Αθλητισμού: Δημ. Ρόπλος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργ. Ραχμανίδης
ΤΑΜΙΑΣ & ΥΠΕΥΘ. ΜΗΤΡΩΟΥ: Δημ. Παπαδημητρίου
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜ. & ΥΠΕΥΘ. ΤΡΑΠ. ΑΙΜΑΤΟΣ: Χρ. Χατζηλιώτας
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ & ΥΠΕΥΘ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΧΕΙΡ. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: Άννα Γάτσα
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: Ηλίας Μπούλμπος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Ευαγγ. Γαλατσίδας (αναπλ. σύμβουλος)


Απερχόμενα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγου


ΑΠΟ 19-7-2011 ΕΩΣ 20-7-2014
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΠΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗΣ
ΥΠΕΥΘ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΑΝΝΑ ΓΑΤΣΑ


ΑΠΟ 20-7-2008 ΕΩΣ 19-7-2011
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΧΜΑΝΙΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΟΠΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗΣ
ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΛΑΘΑΣ


ΑΠΟ 20-7-2005 ΕΩΣ 19-7-2008
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΕΤΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΑΧΜΑΝΙΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΜΠΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

Στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση για το 2014 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασε το Συλλεκτικό Εταιρικό Γραμματόσημο του Συλλόγου στα μέλη. Η κίνηση αυτή εξέπληξε ευχάριστα όλους ενώ προβλήθηκε και από τον τοπικό τύπο με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.
Το γραμματόσημο εκδίδεται από τον ΕΛΤΑ με σήμα λογότυπο του Συλλόγου, δίπλα στην παράσταση του γραμματοσήμου.
Το εταιρικό γραμματόσημο
Α) κάνει πιο αποτελεσματική την επικοινωνία, γιατί η επιστολή μας ξεχωρίζει και ξαφνιάζει ευχάριστα, ενώ προσελκύει την προσοχή
Β) αναβαθμίζει την εικόνα του Συλλόγου μας. Μια επιστολή με γραμματόσημο όπου εμφανίζεται το σήμα- λογότυπο του Συλλόγου, προσδίδει αξία στην επικοινωνία και εντυπωσιάζει τους παραλήπτες γιατί 1)είναι νέο, πρωτοποριακό μέσο προβολής 2) αναδεικνύει την δυναμική μας 3)προσθέτει το κύρος του γραμματοσήμου στην εταιρική προβολή.